20-12-2021

Sluiting BSO Baloe en noodopvang

Zaterdagavond heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat de BSO vanaf uiterlijk 21 december 2021 t/m 14 januari 2022 moet sluiten voor reguliere voor- en naschoolse opvang.

Via dit bericht informeren wij u dat onze BSO tijdens de kerstvakantie helaas alleen open zal zijn voor noodopvang. De kinderdagopvang (0 tot 4 jaar) blijft wel open. De peuteropvang is, zoals altijd, in deze periode gesloten.

Wij betreuren het opnieuw sluiten van een gedeelte van onze kinderopvang. We hadden graag alle ouders ondersteund met opvang in deze toch al lastige tijd.

Met de sluiting van de BSO hoopt het kabinet dat kinderen meer in hun eigen gezinsbubbel blijven en dat er op die manier minder kans is op besmettingen tijdens de feestdagen. Het dringende advies vanuit de Rijksoverheid is dat kinderen in de sluitingsweek(en) zoveel mogelijk thuisgehouden worden en opgevangen worden binnen het eigen gezin. Wij willen u dan ook vragen zoveel mogelijk rekening te houden met dit advies.

De aanmeldingen voor vakantieopvang van kinderen die al gedaan zijn, komen hiermee te vervallen. Wij hebben alle BSO-kinderen afgemeld voor vakantieopvang.

Wilt u gebruik maken van de noodopvang in bovengenoemde periode, dan vragen wij u om uw kind zo snel mogelijk maar uiterlijk woensdag 22 december om 16.00 uur aan te melden voor noodopvang via de Ouderapp.

Aanmelden noodopvang BSO

Vanaf dinsdag 21 december a.s. tot en met vrijdag 7 januari 2022 bieden we alleen buitenschoolse noodopvang aan voor kinderen (4-12 jaar) van wie een van de ouders tot een cruciale beroepsgroep behoort en voor kinderen in een kwetsbare positie.

U kunt uw kind aanmelden voor noodopvang op de BSO wanneer minstens één ouder werkzaam is binnen de cruciale sector. Voor een overzicht m.b.t. de lijst van cruciale beroepen, zie:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-ki nderopvang/cruciale-beroepen

Hierbij leggen wij stap voor stap uit hoe u uw kind(eren) kunt aanmelden voor de noodopvang in de OuderApp.

Let op; U dient voor de BSO het product 'noodopvang BSO' aan te klikken.

1. Ga naar "Opvangkalender"

2. klik precies op het cijfer van de gewenste dag

3. kies voor het product "Noodopvang BSO"

4. Selecteer bij de BSO de gewenste tijd (binnen onze contracturen)

5. klik op het groene vinkje

6. ga naar het winkelwagentje (=formaliteit, noodopvang is kosteloos)

7. ga akkoord met de algemene voorwaarden

8. klik op de button "bevestig bestelling"

Compensatie kinderopvangkosten

De buitenschoolse opvanguren die van 20 december 2021 tot en met 7 januari 2022 niet kunnen worden afgenomen, zullen wederom door de overheid worden vergoed. Alle ouders worden gecompenseerd tot het maximum uurtarief dat voor kinderopvangtoeslag geldt.

Het compensatievoorstel dat wij vorige week in onze brief over noodopvang van 20 t/m 24 december hebben benoemd, komt hierbij te vervallen.

Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en houden u hiervan op de hoogte via mail en onze Ouderapp. Wij informeren u later over de wijze waarop wij de opvang voor de BSO in de periode van 10 tot en met 14 januari 2022 zullen organiseren.

Wij wensen alle ouders en kinderen in deze roerige tijd evengoed fijne, maar vooral gezonde dagen en we hopen op een beter 2022!

Terug naar overzicht