Baloe

Buitenschoolse opvang (BSO)

BSO Wormer, Purmerend en Zaandam

4 – 12 jaar

Buitenschoolse opvang (BSO) is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en bestaat uit voorschoolse opvang (VSO) en naschoolse opvang (NSO). Bij elke school in de gemeente Wormerland vind je onze BSO-locaties. De BSO van Baloe biedt allerlei afwisselende, leuke en leerzame activiteiten aan; elke vakantie is er een uitdagend en gezellig vakantieprogramma, en wat dacht je van zwemles begeleiding naar zwembad de Watering of deelname aan de Brede School activiteiten in Wormer.

BSO bij Kinderopvang Baloe               BSO Wormer, Purmerend en Zaandam

Wij verzorgen buitenschoolse opvang voor alle basisscholen in de gemeente Wormerland. Dit gebeurt op verschillende locaties. Ook kinderen van scholen in Purmerend (Weidevenne), Wormerveer of Zaanstad kunnen bij ons terecht voor buitenschoolse opvang (eigen ophaalservice of per taxi).

Bij het plaatsen van de kinderen in een BSO-groep zijn de school en de leeftijd van het kind het eerste uitgangspunt om te bepalen op welke locatie een kind komt.

Baloe kent verschillende leeftijdsgroepen: 4 t/m 6 jaar, 5 t/m 9 jaar en 7 t/m 12 jaar. De ruimtes zijn ingericht naar leeftijd en behoeften van de specifieke leeftijdsgroep. De kinderen komen in hun eigen basisgroep op vaste dagen, met vaste pedagogisch medewerkers. De groepen bestaan uit maximaal 20 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers. Vanaf 8 jaar kan een basisgroep uit 30 kinderen bestaan, met 3 pedagogisch medewerkers of 2 medewerkers en 1 groepshulp.

De jongste kinderen worden zoveel mogelijk in en rond de basisscholen opgevangen in huiselijke, uitdagende en aan de leeftijd aangepaste eigen ruimtes.

Vanaf 8 jaar stromen de kinderen door naar onze locatie op Dorpsstraat 187, deze accommodatie beschikt over verschillende ruimtes waaronder een ontmoetingsruimte, bouw- en speelkamer, toneel- en muziekkamer, een atelier en een ruime buitenspeelplaats met timmerloods.

Uitzondering op deze indeling zijn de BSO locaties in de kleine kernen. Vanuit deze groepen kunnen de kinderen in overleg met de ouders doorstromen naar een groep buiten het eigen dorp. Zij kunnen ook op hun vertrouwde BSO locatie blijven.

Wij bieden regelmatig afwisselende activiteiten op het gebied van kunst, sport of natuur. Dit gebeurt door medewerkers, die zich hierin gespecialiseerd hebben. De Bredeschool Wormerland organiseert verschillende tijdsblokken met activiteiten door het schooljaar heen. Ook BSO Baloe draait hierin mee.

Wij halen en brengen kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar van en naar alle basisscholen in de gemeente Wormerland. Dit doen wij met eigen Baloe-busjes of lopend. Kinderen van basisscholen buiten de gemeente kunnen ook bij ons geplaatst worden. Wij zoeken dan in overleg met de ouders naar een geschikte manier van vervoer, dit kan met onze eigen busjes zijn, maar in sommige gevallen ook bijvoorbeeld met een taxi.

Informatie over buitenbedjes

Monument Valley Klik hier voor meer informatie over buitenbedjes.