Baloe

Peuterplusgroep: Opvang voor kinderen met extra zorg

Peuterplusgroep: opvang voor kinderen met extra zorg
0 – 12 jaar

Opvang voor kinderen met extra zorg Wormer, Purmerend en Zaandam
Kinderopvang Baloe wil met haar opvang inspelen op de ontwikkelingen in de samenleving.
Er is steeds meer behoefte aan maatwerk en flexibiliteit, ook in de opvang.

Kinderopvang Baloe werkt daarom samen met  Alert4you. Opvang voor kinderen met extra zorg die dat nodig hebben. Opgroeien en opvoeden gaat voor ieder gezin met vallen en opstaan.

Heel drukke kinderen, extreem introverte kinderen, kinderen met grensoverschrijdend gedrag de kinderopvang heeft in toenemende mate te maken met kinderen met ontwikkelings-en gedragsstoornissen. Sommige van die kinderen hebben een extra steuntje in de rug nodig.

Het project Alert4you is geopvang voor kinderen met extra zorgricht op een betere samenwerking tussen ouders, kinderopvang en jeugdzorg. Het uitgangspunt is dat een kind het best wordt geholpen in de buurt waar het leeft en woont. Als dat goed gebeurt, kunnen kinderen later zonder oplopende problemen deelnemen aan het basisonderwijs.

Door middel van ‘Coaching on the job’ begeleiden medewerkers uit de jeugdzorg de pedagogisch medewerkers in de kinderopvang met praktische adviezen op de werkvloer en kan een kind in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving blijven.

 

Voor ouders/verzorgers van kinderen met extra zorg of ondersteuningsbehoefte op school, is er nu het Oudernetwerk Passend Onderwijs voor en door ouders in de regio Zaanstreek-Waterland. Dit netwerk is er om elkaar te informeren, ervaringen en tips te delen op het gebied van passend onderwijs voor onze kinderen. Zowel op de basisschool als op het voortgezet onderwijs.

 

Informatie over buitenbedjes

Monument Valley Klik hier voor meer informatie over buitenbedjes.