Baloe

Tussenschoolse opvang (TSO)

Tussenschoolse opvang (TSO)
0 – 12 jaar

TSO Wormer, Jisp en Neck

Voor kinderen is een evenwichtige dagindeling belangrijk. Goed ontbijten voor je van huis gaat en een echte lunchpauze tussen de middag zijn essentieel. Daarom bieden wij op de basisscholen in de gemeente Wormerland tussenschoolse opvang (TSO).

Kinderen kunnen zich beter concentreren als ze op gezette tijden een maaltijd en een gezond tussendoortje krijgen. En ze leren ook nog beter!

Daarom is het van groot belang dat kinderen die tussen de middag op school overblijven in alle rust hun boterhammen kunnen eten. Ook moet er gelegenheid zijn voor ontspanning en vrije tijd.

De meeste kinderen hebben dat gewoon nodig om er ’s middags weer tegenaan te kunnen. Met deze visie voor ogen verzorgen wij de tussenschoolse opvang op de basisscholen Weremere en Wormerwieken.

Locaties Tussenschoolse opvang
Weremere Wormer: maandag, dinsdag, donderdag
WormerWieken: maandag, dinsdag, donderdag

Openbare Basisschool (OBS) Wijdewormer: maandag, dinsdag, donderdag

TSO: Wat kunt u verwachten?
Professionals van Kinderopvang Baloe werken samen met overblijfouders van school. Er zijn verschillende ruimtes, waar onze medewerkers de kinderen, ingedeeld in leeftijdsspecifieke groepen, begeleiden tijdens de lunchpauze van de school.

Om 12.00 uur worden de kleuters van groep 1 en 2 opgehaald in hun klas. Ook de kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 (dit geldt voor Weremere) die aan het einde van de ochtend gym gehad hebben, worden bij de sporthal opgehaald door een medewerker van de TSO. De andere kinderen komen zelf naar de TSO.

De kinderen lunchen aan een gezellig gedekte tafel met zelf meegebracht eten en drinken. Wij vragen ouders om gezonde voeding mee te geven.

Er is aandacht voor ieder kind, en net als thuis, kunnen de kinderen vertellen over de belevenissen van die ochtend. Ook net als thuis, is er na de maaltijd tijd voor ontspanning. Om 13.00 uur eindigt de TSO en gaan alle kinderen buiten spelen onder begeleiding van de leerkrachten van de school.

Informatie over buitenbedjes

Monument Valley Klik hier voor meer informatie over buitenbedjes.