Baloe

Wij zijn supertrots op het (taal)niveau van onze medewerkers!

Kinderopvang Baloe is supertrots op het (taal)niveau van haar medewerkers!

Op 20 juni heeft Kinderopvang Baloe de pedagogisch medewerkers die geslaagd zijn voor hun VVE 3F taaltoets in het zonnetje gezet. Alle pedagogisch medewerkers die de landelijke taaltoets hebben gedaan, zijn geslaagd!

Het kabinet heeft enkele jaren geleden de wens geuit om de taalvaardigheid van pedagogisch medewerkers die op VVE groepen werken te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat de taalvaardigheid van de pedagogisch medewerkers die werken met kinderen van 2 tot 4 jaar, dus in de vroeg- en voorschoolse educatie (VVE), een grote invloed heeft op de taalontwikkeling van de peuters. Daarom is landelijk afgesproken dat vanaf 1 augustus 2019 alle beroepskrachten VVE moeten voldoen aan het 3F niveau. Medewerkers moeten de  landelijke taaltoets, die is ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam, met goed gevolg afleggen.

Mede dankzij de rijksbijdrage die via Gemeente Wormerland is toegekend, hebben de medewerkers van Baloe i.s.m. de UvA een training kunnen volgen, waarna zij aansluitend het examen hebben afgelegd. Dit was een pittig traject en daarom zijn we supertrots dat 16 van de 18 medewerkers in één keer geslaagd zijn. Slechts twee medewerkers hebben een module over moeten maken.

In de grote steden ligt het slagingspercentage rond de 50%, Wij zijn dan ook ontzettend trots op onze pedagogisch medewerkers die voor 90% in één keer het certificaat behaald hebben. In 2018 doen de overige collega’s de taaltoets. Zij gaan graag de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat Kinderopvang Baloe dan 100% succesvol is!

 

 

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Informatie over buitenbedjes

Monument Valley Klik hier voor meer informatie over buitenbedjes.