Benieuwd wat de kinderopvang jou kost?

Wil je berekenen wat de kinderopvang netto kost? Gebruik dan onderstaande calculator. Hiermee bereken je de eigen bijdrage voor het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en de peuteropvang. Houd je jaarinkomen en dat van jouw eventuele partner bij de hand. Deze gegevens zijn te vinden op de loonstrook, jaaropgave of opgave inkomstenbelasting.

Het is ook mogelijk om een proefberekening te maken van de kinderopvangtoeslag op de website van de belastingdienst. 

Tip! Bij plaatsing in onze dagopvang bieden wij standaard een contract van 7.00 tot 18.30u aan. Door het lagere uurtarief van deze opvang, zijn ouders (met een (gezamenlijk) toetsingsinkomen tot € 81.887,=) netto voordeliger uit dan bij het contract van 7.30 tot 18.00u. Dit heeft te maken met het uurtarief van € 10,25 waarover de overheid maximaal een vergoeding uitkeert. Wij raden u daarom aan altijd even een proefberekening te maken.

Uiteraard kunt u uw kind gewoon brengen en halen op de tijden die voor u het beste uitkomen (tot 9.30u en na 15.30u).

Handig hulpmiddel bij Kinderopvangtoeslag

De Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) heeft een toolkit ontwikkeld die ouders stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag. Het pakket bestaat uit een app, informatiebrief en checklist. De informatie is in het Nederlands, Engels, Pools en Arabisch.

Toolkit in begrijpelijke taal

BOinK heeft jarenlange ervaring met ouders die vragen hebben over kinderopvangtoeslag of hier problemen mee hebben. Deze toolkit neemt ouders in begrijpelijke taal mee in de belangrijkste stappen op de website van Toeslagen. Ook voor professionals die werken met ouders en kinderopvangtoeslag is het pakket handig. Alle informatie is gecontroleerd door Toeslagen. Op de website van BOinK vindt u meer informatie over de toolkit en kunt u de app downloaden.