11-03-2022

Baloe biedt woonruimte aan gezinnen uit Oekraïne!

Nu er in Oekraïne een verschrikkelijke oorlog woedt en er miljoenen mensen op de vlucht slaan voor het oorlogsgeweld, wil Baloe graag hulp bieden.

Vorig jaar heeft Baloe in Wormerveer een vrijstaand huis aangekocht met het plan om hier in de (nabije) toekomst nieuwe kinderopvang te bouwen. Deze plannen zijn nog in de voorbereidende fase. Het huis in Wormerveer is, met wat hulp, snel en op korte termijn geschikt te maken voor (tijdelijke) bewoning.

Wij zoeken op dit moment contact met de gemeente om aan te geven dat wij het huis graag willen openstellen voor gevluchte gezinnen (moeders met kinderen). In de tussentijd gaan we het huis alvast bewoonbaar maken en daarvoor zoeken we zoveel mogelijk hulp!

We zoeken ervaren klussers op het gebied van timmerwerkzaamheden, klein loodgieterswerk, een CV monteur, een elektricien, hulp bij inrichting en tuinieren. Wil je helpen of ken je mensen, die kunnen helpen bij genoemde werkzaamheden, meld je dan aan met een berichtje via baloe@kinderopvangbaloe.nl 

Om het huis bewoonbaar te maken, hebben we huisraad, meubelen, witgoed, huishoudelijke apparatuur, beddengoed etc. nodig. Hieronder een lijst met eerste basisbehoeften:

 

●  Bedden (minimaal 8)

●  Dekbedden/ kussens

●  Beddengoed

●  Handdoeken/ theedoeken

●  Badhanddoeken

●  Eettafel

●  Eetkamerstoelen (+- 10)

●  Bank

●  Salontafel

●  Tv

●  TV meubel

●  Serviesgoed

●  Glazen, bekers

●  Bestek

●  Pannen

●  Koelkast

●  Speelgoed

●  Wasmachine

●  ‘Droger’/ droogmolen

●  Traphekje

●  Lampen

●  Stofzuiger

●  Gasfornuis

●  Kledingrekken/ kledinghangers

●  Schoonmaakmiddelen

●  Tuinset

●  Fietsen

 

Heb je bruikbare goederen over, dan kun je deze aanmelden met foto via baloe@kinderopvangbaloe.nl Wij nemen daarna z.s.m. contact met je op.

Uiteraard zijn we ook heel blij met sponsoring voor aankoop van spullen. We hopen dat ook het bedrijfsleven in Wormer en Wormerveer hierin hun steentje wil bijdragen. Deel dit bericht dan ook met zoveel mogelijk mensen, bedrijven, instanties. Ken je een bedrijf (of heb je zelf een bedrijf) dat hierin een steentje kan bijdragen (als sponsor of met spullen), laat het ons weten!

Zijn er vragen of heb je zelf suggesties, schroom niet om contact met ons op te nemen. Je kunt vragen naar Mick de Leeuw of Irma Bentvelzen.

De verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne raken ons allemaal. Voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt, willen we graag hulp bieden aan vluchtelingen, die huis en haard hebben moeten achterlaten. We hopen dat zoveel mogelijk mensen met ons meedoen; laat onze hulp het verschil maken!

Terug naar overzicht