16-12-2020

Noodopvang BSO t/m 16 april verlengd

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het kinderdagverblijf en de peuteropvang zijn vanaf aanstaande maandag 8 februari 2021 weer geopend. De BSO blijft gesloten en is alleen geopend voor noodopvang t/m vrijdag 16 april 2021.

De noodopvang is voor:

 • Kwetsbare kinderen die in samenspraak met Centrum Jong of het jeugdteam in aanmerking komen voor noodopvang.
 • Huidige klanten van Baloe, waarvan minimaal één ouder werkzaam is in een cruciaal beroep.

Wanneer u klant bent van Baloe en u of uw partner werkzaam is in een cruciaal beroep, dan kunt u alleen noodopvang afnemen voor het aantal uren wat in het contract met Baloe is afgesproken. Dit zijn dus de dagen die u normaal gesproken ook naar de opvang komt.

Voor gebruik van de noodopvang dient een verklaring van uw werkgever te overhandigen waarin staat aangegeven dat u werkzaam bent in een cruciaal beroep. Dit doet u door de verklaring te mailen naar planning@kinderopvangbaloe.nl.

Praktische zaken over de noodopvang:

 • Het aanmelden voor noodopvang gaat via de OuderApp, die u hier kunt vinden. U kunt uw kind(eren) op aanwezig zetten in de OuderApp voor de afgesproken contractdagen.

Hierbij leggen wij u stap voor stap uit hoe u uw kind(eren) kunt aanmelden voor de noodopvang in de Ouderapp:

 1. Ga naar "Opvangkalender"
 2. Klik precies op het cijfer van de gewenste dag
 3. Kies voor het product "Noodopvang BSO"
 4. Selecteer bij de BSO de gewenste tijd (binnen onze contracturen). Als u zowel VSO (voorschoolse opvang) als NSO (naschoolse opvang) nodig heeft op één dag, kiest u dan in deze stap de tijden van een hele dag (7.00 tot 18.00). U hoeft de VSO dus niet apart aan te vragen.
 5. Klik op groene vinkje
 6. Ga naar het winkelwagentje (=formaliteit, noodopvang is kosteloos)
 7. Ga akkoord met de algemene voorwaarden
 8. Klik op de button ''bevestig bestelling''
 • U kunt uw kind(eren) aanmelden voor noodopvang 48 uur voorafgaand de gewenste opvangdag. Het is niet meer mogelijk om binnen de 48 uur, opvang voor de volgende dag aan te vragen. Kinderopvang Baloe heeft minimaal 48 uur nodig om de personele bezetting rond te krijgen. Wanneer u uw kind(eren) naar de opvang brengt zonder aanmelding in de OuderApp, kunnen wij de opvang niet bieden.
 • Kinderopvang Baloe gaat vanaf dinsdag 16 maart het zwemmen weer hervatten, ook voor kinderen die nu niet naar de noodopvang komen. Deze kinderen kunnen gebruik maken van de BSO en daarna naar zwemles gebracht worden. Wij kunnen dit binnen de huidige maatregelen organiseren. Wanneer u hier gebruik van wenst te maken, dan kunt u een e-mail sturen naar zwemmen@kinderopvangbaloe.nl om de mogelijkheden te bespreken.
 • Kinderopvang Baloe biedt noodopvang aan tijdens reguliere opvangtijden. De basisscholen zijn vanaf maandag 8 februari weer geopend. Wanneer u ook voor- en naschoolse opvang afneemt, zullen wij de noodopvang verzorgen volgens de afgesproken contractdagen en tijden. Mocht het voorkomen dat de basisschool van uw kind een continuerooster hanteert vanwege het corona virus, dan zal onze opvang hierop aansluiten.
 • In de OuderApp onder het kopje ‘informatie’ vindt u het protocol ‘Veilig Open’. In dit protocol staat beschreven hoe Kinderopvang Baloe omgaat met de maatregelen rondom het corona virus.

Kinderopvang Baloe kijkt ernaar uit om een gedeelte van de kinderen weer te mogen verwelkomen. Wanneer u vragen heeft, hebben wij graag dat u een e-mail stuurt naar planning@kinderopvangbaloe.nl.

Terug naar overzicht