13-3-2020

Aanpak coronavirus en noodopvang

De maatregelen omtrent het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus hebben natuurlijk ook vergaande gevolgen voor Baloe. Wij houden ouders en andere betrokkenen doorlopend op de hoogte van de ontwikkelingen. Dat doen wij per mail, via de OuderApp en via deze website.

Opvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen

Kinderen van ouders die werkzaam zijn in de vitale sector worden opgevangen. Dat geldt zowel voor onze bestaande klanten als voor ouders die nog geen klant zijn bij Baloe. Voorheen hebben wij je gevraagd om een aanmeldformulier in te vullen en naar ons retour te zenden, waarin je verklaart werkzaam te zijn binnen de vitale sector. Dat is niet meer nodig. De kinderopvang en de buitenschoolse opvang gaan per maandag 8 juni weer volledig open. Alleen de opvang voor de laatste week (2 t/m 5 juni) is in sommige gevallen nog niet doorgegeven, maar daarvoor hoef je niet opnieuw een aanmeldformulier in te vullen. Wanneer je de afgelopen 3 weken gebruik hebt gemaakt van de opvang en/of noodopvang, nemen wij de dagen over die je structureel afneemt.

Let op: op dinsdag 2 juni zijn de meeste basisscholen gesloten. Er wordt op deze dag geen onderwijs aangeboden, waardoor de reguliere opvang voor de BSO ook gesloten is. De BSO is dan alleen geopend voor noodopvang voor de vitale sector. Mocht je beroep willen doen op noodopvang op dinsdag 2 juni, dan kun je dit per mail kenbaar maken via baloe@kinderopvangbaloe.nl. Aanvragen voor de noodopvang dienen uiterlijk donderdag 28 mei voor 12:00 uur binnen te zijn. Wanneer jij je al hebt aangemeld voor noodopvang op deze dag, hoef je je niet opnieuw aan te melden. Bovenstaande geldt alleen voor de BSO, het kinderdagverblijf is op 2 juni gewoon geopend.

Vanaf maandag 8 juni zijn de kinderopvang en de BSO weer volledig geopend. Je kunt jouw kind(eren) op jouw contractdagen weer naar de opvang brengen. Hier zijn wij erg blij mee en wij kijken ernaar uit om alle kinderen weer te zien. Natuurlijk is het nog steeds belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen, zodat het virus geen kans krijgt. Je hebt daar ongetwijfeld vragen over. De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier

Laatste week noodopvang KDV en BSO (2 t/m 5 juni)

Aanmelden KDV noodopvang (2 t/m 5 juni)
Wanneer je de afgelopen 3 weken gebruik heeft gemaakt van de noodopvang op het kinderdagverblijf, zullen wij voor de laatste week (2 t/m 5 juni) uw opvangdagen overnemen die je de afgelopen 3 weken structureel hebt afgenomen. Per 8 juni stopt de noodopvang en kun je een contract bij ons afsluiten als je opvang nodig hebt. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je terecht via baloe@kinderopvangbaloe.nl of 075-6429910.

Mocht je geen gebruik hebben gemaakt van de noodopvang en wil je voor de eerste week van juni (2 t/m 5 juni) hier nog een beroep op doen, dan kun je een e-mail sturen naar baloe@kinderopvangbaloe.nl. Wij zullen dan contact met je opnemen en meerdere gegevens opvragen om de opvangaanvraag in behandeling te kunnen nemen.

Aanmelden BSO noodopvang en reguliere opvang (2 t/m 5 juni)
Zoals hiervoor ook beschreven staat is de BSO op dinsdag 2 juni alleen geopend voor noodopvang. Wanneer je voor deze dag al noodopvang hebt aangevraagd, word je op een later moment door de manager van de BSO geïnformeerd  over de locatie van Baloe waarop er noodopvang geboden wordt. Wanneer je nog geen noodopvang hebt aangevraagd, dan kan dit per mail via baloe@kinderopvangbaloe.nl.

Wij gaan uit van de structurele opvangdagen van de afgelopen 3 weken. De schooldagen en schooltijden zijn namelijk hetzelfde gebleven.

Wanneer je wil wijzigen van opvangdagen of extra opvang wil afnemen, kun je dit kenbaar maken door een mail te sturen naar baloe@kinderopvangbaloe.nl. Voor wijzigingen moeten wij namelijk rekening houden met de personele bezetting en de locatie. Graag vragen wij je wijzigingen voor volgende week uiterlijk aankomende donderdag 28 mei voor 12:00 uur kenbaar te maken.


Wij willen je m.b.t. de buitenschoolse opvang wijzen op de volgende voorwaarden:

  • Jouw kind kan op zijn/haar (aangewezen) schooldagen gebruik maken van voor- en of naschoolse opvang. Dit kan afwijken van de contractdagen die je voor jouw kind met ons hebt afgesproken.
  • Als jouw kind op zijn/haar contract dag geen school heeft, kan hij/zij ook niet naar de opvang komen. 
  • Je kunt jouw kind net zoveel dagen naar de BSO laten gaan als het aantal dagen dat je voor hem of haar een contract hebt afgesloten (Bijv: jouw kind komt een dag per week naar de BSO, dan kun je tijdens deze gedeeltelijke openstelling van de scholen ook maar een dag gebruik maken van de opvang). 
  • Jouw kind kan wel extra naar onze opvang komen als jijzelf en/of jouw partner een vitale functie uitoefenen. Je kan extra opvang aanvragen via baloe@kinderopvangbaloe.nl. Het kan voorkomen dat er meer informatie wordt opgevraagd zodat de opvang aanvraag goed in behandeling genomen worden. 
  • Als je in een vitale functie werkt en opvang nodig heeft op een niet-schooldag, dan zal de school de opvang van jouw kind verzorgen tijdens hun openingsuren. Baloe verzorgt de voor- en naschoolse opvang.
  • Baloe volgt de schooltijden van de school. Je krijgt van de school zelf informatie over deze tijden en de dagen waarop zij jouw kind verwachten.


Heb je vragen, bijvoorbeeld over onze aanpak om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? Bekijk dan de antwoorden op de meest gestelde vragen, of neem contact met ons op. Wij ontvangen je vraag het liefst per e-mail, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat jouw vraag bij de juiste persoon terecht komt. Op dit moment zijn niet alle collega’s werkzaam op het kantoor, maar wordt er ook deels gewerkt vanuit huis.  Alvast bedankt voor je begrip.

Terug naar overzicht