13-09-2022

Terugblik zomervakantie BSO

De kinderen zijn inmiddels weer naar school, maar wij genieten nog even na van een heerlijke zomervakantie. Wat was het weer een feestje! Naast de leuke activiteiten deden wij ook mee aan de ‘Gezonde smikkelweken’. Vanuit het Rijksprogramma Jong Leren Eten. Hierin staan gezonde voeding en lekker samen koken centraal. Graag lichten we de hoogtepunten voor je uit. Lees je mee? 

BSO Weremere 

De eerste week werd feestelijk ingeluid met het zomerfeest! Verspreid over de vakantieweken werden er leuke uitstapjes georganiseerd. Er werd een bezoek gebracht aan de speeltuin in Alkmaar en voor de oudste kinderen was het uitstapje naar het Darwinpark een groot hoogtepunt. Er werd geklommen, met water gespeeld en de dieren zijn weer volop vertroeteld.  

In het tweede deel van de vakantie mochten de kinderen naar het kaasmuseum en er werd een kijkje genomen bij de brandweer. Naast alle uitstapjes was het op de locatie zelf ook een feestje. Er werd heel veel geknutseld. Zo zijn er dromenvangers, happy stones en T-shirts gemaakt. Daarnaast was er nog een spelletjesdag, een drumworkshop en is er weer volop gekookt. We hebben genoten! 

BSO Het Kasteel 

Op Het Kasteel werd de zomer opgedeeld in 3 thema’s: kamperen, survival en hotel chique. En wat is kamperen zonder tent? Je kunt vast wel raden van de eerste activiteit van die week was. Tijdens het zomerfeest hebben we genoten van een zomerse lunch, liedjes en optredens. In de tweede week stond het thema survival centraal. Karin maakte prachtige natuurtattoos en er stond nog een spannende insectenspeurtocht op het programma. Ook gingen we nog een dag echt survivallen en konden de kinderen skaten bij de skatebaan. Na al dat ‘kamperen’ en survivallen was het toch wel tijd voor een beetje meer luxe. Zo was er een luxe lunch, waarbij de kinderen deftig gekleed mochten en aan het einde van de week gingen de kinderen op city trip naar Alkmaar. Ook een yoga workshop kon natuurlijk niet ontbreken, zodat de kinderen op 29 augustus weer helemaal uitgerust naar school konden. 

BSO Hoofdlocatie – Dorpsstraat Wormer 

Wat was het een mooie zomer! Dankzij het mooie weer kon er volop met en op het water gespeeld worden. We zijn de vakantie dan ook gestart met waterspelletjes en een boot/kano/sup tour. Het hoogte punt van de vakantie was toch wel ‘Expeditie Robinson’. Er werd gesupt, aan touwen gehangen en met water gegooid. Het was een supergezellige en sportieve dag! Ook de weken die volgden bleven stralend, waardoor we veel op het water te vinden waren, het Twiske strand hebben bezocht en een beachvolleybal wedstrijd konden houden. Naast de leuke uitstapjes werd ook hier geknutseld en gekookt. Zo is er gesmikkeld van overheerlijke lettersoep en black bean brownies.  

Wij kijken nu al uit naar de herfstvakantie! Ook dan zullen we de kinderen weer volop laten genieten van onze leuke activiteiten. Kom je ook? 

Terug naar overzicht